S jarem při chuti

Březnové pochoutky opět dorazily pěkně zabalené v Brandnooz boxu, takže přestože některé z produktů byly uskladněny ve skle, neutrpěly jediný škrábanec.

Březnový box obsahoval 10 druhů dobrot a tentokrát všechny kromě jedné zmizely během týdne. Neotevřen zůstal pouze Vitana cukr s citronovou kůrou, který se dokonale hodí do jarních piškotových či jiných dezertů. Bohužel pečení nepatří mezi mé oblíbené činnosti, a proto jsem se rozhodla nechat jej až na duben, konkrétně na Velikonoce, kdy budu nucena péct.

V boxu bylo i tentokrát několik sladkostí, ovšem Mentos Strawberry mix mě velmi zklamaly. Přestože se výrobce opravdu snažil a dle složení jsou v této cukrovince pouze přírodní barviva a aromata, byla chuť velmi umělá. Celkově si myslím, že sladké žvýkací bonbony nejsou příliš vhodnou součástí mlsání dětí. Oproti tomu tyčinky CORNY Big brownie a CORNY MilkCocoa, které jsou vyrobeny z cereálií, kakaa a mléka, mé chuťové pohárky uspokojily dostatečně. Oba tyto výrobky shledávám vhodné i pro děti, například jako svačinku do školy či při výletech na kolech a všelijakých výšlapech. Čokoláda uspokojí chuť po sladkém a cereální základ zasytí na dostatečně dlouhou dobu. Vydatnou svačinkou je také MIXIT Maxisměs fík, tedy směs křupavých celozrnných lupínků, čokolády, mandlí a tropického ovoce. Toto müsli chutná stejně dobře s jogurtem jako s mlékem. Cena za 50 gramů je taky celkem slušná, takže pokud na toto balení v obchodě narazím, určitě si jej pořídím do práce pro chvíle nečekaného hladu či chuti.

Pokud patříte mezi milovníky slaných a kořeněných pochoutek, zejména chipsů, pak by vás březnový box také uspokojil. Na jeho dně se ukrýval balíček CHIO Chipsů s příchutí ostré chilli. Jelikož tyto výrobky nemám příliš v oblibě, nabídla jsem je návštěvě, ale na základě jejich reakcí jsem také ochutnala. Musím uznat, že se jednalo o doposud první „opravdu ostré“ chipsy. Takže vřele doporučuji všem, kteří milují pikantní pokrmy a pochutiny.

Od prosince 2013 je na trhu marmeláda SCHWARTAU Višeň s marcipánem, avšak až do březnového boxu se na náš stůl nedostala. Přestože jsem ji v obchodech míjela, odrazovala mě v celku vysoká cena. Po vyzkoušení této marmelády již nechci jinou! Mírně nakyslá chuť višní je velmi svěží a mix se sladkým marcipánem je opravdu geniální. Kromě klasického použití s pečivem nebo piškoty najde určitě uplatnění také při pečení. I když je cena trošku vyšší, kvalitou výrazně převyšuje svou levnější konkurenci.

MEGGLE Lacoste Free smetana se v kuchyni také neztratí. Bezlaktózová varianta smetany je vhodná opravdu pro všechny. S její pomocí vykouzlíte velmi chutné omáčky či polévky, ale lze ji použít do kávy místo klasické smetany.

V boxu se ukrýval i KAND Tomato ketchup, o němž výrobce tvrdí, že obsahuje 200 gramů rajčat na 100 gramů kečupu, což je více, než jeden z velmi kvalitních kečupů – Heinz. I proto jsem se rozhodla najít si na internetu různé testy kečupů a zjistit, jak se tato značka umístila. Potěšilo mě, že vždy figuroval na prvních příčkách, těsně za Heinz. Kancl kečup má velmi intenzivní rajčatovou chuť a vyváženou kyselost. V mém srovnání dokonce předběhl konkurenční kečupy a nahradil je v mé lednici.

 

Posledním produktem, který box obsahoval, byl BUBLIMO Sirup pro přípravu tradičních českých limonád společnosti Kofola. Přestože se k přípravě 100% kopií těchto limonád měl zakoupit speciální výrobník značky ETA, neobětovala jsem finance a nekoupila jsem si ho. Místo toho jsem sirup s pomerančovou příchutí mixovala s jemně perlivou vodou dle vlastní chuti a byla jsem velmi spokojená. Tento sirup získal množství pochval i od mých přátel, kteří mě navštívili. Bohužel cena se mi jeví jako přehnaně vysoká, a proto jsem si poslední skleničku s tímto sirupem vychutnala do poslední kapičky, ale nad dalším nákupem této šťávy neuvažuji.

přidejte na:
Šéfredaktor

17. 04. 2014


Další články

Přidat komentář