Připravované změny na sRecepty.CZ

Už je to docela dlouho, co náš portál funguje a podle návštěvnosti je stále více oblíben. Jsme velice rádi, že jste nám věrni a pomáháte nám rozšiřovat naši databázi receptů a zapojujete se do diskusního fóra, kde nám píšete své rady, inspirace, zkušenosti a také jiné nápady na vylepšení kvality vašeho oblíbeného kulinářského webu. Chtěli bychom touto cestou poděkovat všem aktivním uživatelům za jejich zápal v plnění receptů a komentářů k nim.

Během naší existence jste nám psali své návrhy na změny či vylepšení nebo jste si na některé věci ztěžovali a přáli byste si svůj portál vylepšit. Rozhodli jsme se proto určité věci změnit, vylepšit či dokonce zpřísnit tak, abychom zachovali kvalitu našich stránek a většina uživatelů byla spokojena, popřípadě doporučila náš portál i svým známým a kamarádům.

První změna se týká aktivit za získávání zlaťáků. Zlaťáky můžete samozřejmě získávat i nadále a také je proměňovat v aktuálně dostupné ceny. Výčet toho, za co a kolik zlaťáků nasbíráte, se dozvíte v aktualizované tabulce soutěže. Výrazně jsme museli zredukovat aktivity, které byly směnitelné za zlaťáky. Přidali jsme ale také jednu novou. Doporučíte-li naše-vaše stránky známým, jenž se následně zaregistrují, připočteme vám na konto 100 zlaťáků. Další novou výhodou je navýšení počtu zlaťáků  za vložené fotografie z 30 na 50 zlaťáků.

Dále jsme byli nuceni zpřísnit pravidla pro schvalování receptů, což už někteří z vás jistě zaznamenali. Kvalitní a zajímavé recepty u nás vždy budou mít místo a jejich autoři se nemusí bát o jejich schválení.  Pokud ke svému příspěvku připojíte i fotografii vašich výtvorů, bude vaše snaha oceněna nejen zlaťáky, ale ke konci roku můžete dostat i malý dárek, jako tomu bylo i ke konci minulého roku, kdy jsme hodnotili nejaktivnější uživatele. Tento rok se chystáme ohodnotit i nejlépe zpracované recepty.

V dalším kroku bychom chtěli připomenout všem stávajícím uživatelům, aby si opět přečetli pozměněné provozní podmínky, jež jsme avizovali v aktualitách dříve. Jsou tam začleněny body týkající se kopírování receptů a hrozba zablokování účtu uživatele, který se dopouští plagiátorství. Apelujeme proto na svědomí těchto uživatelů a doufáme, že se nebudeme muset uchýlit k tomuto poslednímu kroku spočívajícím v blokaci účtu a vynulování nasbírané sumy zlaťáků.

Pro udržení úrovně a tematiky jsme se navíc dohodli, že příspěvky do vašeho blogu, do kterých jsme zatím víceméně nezasahovali, budeme muset třídit a selektovat ty, jenž se vymykají tematického okruhu portálu sRecepty.CZ.

Doufáme, že tyto inovativní změny, které vejdou v platnost dne 22.2. 2010 povedou k větší spokojenosti uživatelů a ke zkvalitnění obsahu a všeobecné úrovně vašeho oblíbeného portálu sRecepty.CZ.

přidejte na:
Šéfredaktor

17. 02. 2010


Další články

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Já se nemůžu zbavit dojmu, že se stále snažíte vymezit návštěvníků vašeho portálu nějakým rušení a podobně. Už jsem vám napsal, že autorizace receptů je věc dosti složitá a těžko obhajitelná. Asi vám nedošlo, že pomocí služby RSS je možné získávat recpety a informace okamžikem jejich vložení na portál. Dnes je možné na netu pomocí vyhledávače najít velké množství receptů jenom zadáním jedné suroviny. Otestujte si tuhle možnost a budete překvapeni. s Pozdravem Jirka.

Jirka 17. 02. 2010, 12:06

Chybějící obrázek
Vážený Jirko, už jsme Vám odpověděli i na Váš e-mail. V minulosti jsme měli problémy s kopírováním v tom smyslu, že nás kontaktovaly portály s podobnou tematikou, protože jsme schválili recepty, které byly doslovně zkopírovány z jejich stránek. Problémy řešíme individuálně a apelujeme na svědomí a morálku uživatelů. Náš web je sice komunitní, nicméně jeho účelem není vytvořit centrální databázi zkopírovaných receptů. Naši uživatelé vkládají recepty i s vlatními fotografiemi a vyměňují si zkušenosti s přípravou pokrmů a tak by to mělo být. Cílem není omezit schvalování receptů, ale pokud se při kontrole naskytne podezření z plagiátorství, naši admini se zaměří na daného uživatele, se kterým pak řeší případ od případu. Právně to opravdu řešit nelze, eticky však ano. Děkujeme za pochopení.

Šéfredaktor 17. 02. 2010, 12:30

Roxana
Každé stránky si hlídají, aby od nich nebylo kopírováno (i podobným opatřením, jako s.recepty, logem přes foto), ale s.recepty stále zdůrazňují - jste spolutvůrci stránek. No jasně! Které stránky nejsou tvořeny příspěvky nejen svými redaktory, ale hodně jejich návštěvníky a členy? Všechny! Tvoří si je čtenáři a členové sami, redakce musí dohlížet na pravidla a podobné věci, což jeden server nedělal a sakra se mu to vymstilo. Vím, že toto jsou mladé stránky, ale už ne zase tak mladé. Hlavně je jich na netu s podobnými tématy moc. A pokud se budou stále oklešťovat (neříkám, že se dá zvěřejnit vše), bude obsah chudší a uživatelé odejdou tam, kde mají víc svobody, to vím ze zkušenosti. Dnes je na výběr, konkurence úplně ve všem. A život se neskládá jenom z jídla! A pokud je to opravdu server, který chce konkrétně jenom a jenom recepty a povídání o jídle, pak nelze, než to akceptovat, každý je něčím jiný a věnuje se jiné problematice. Já jsem říkala už dříve, že se tady zlaťáky rozdávají moc štědře, možná to někdo četl, je jasné, že to tak nešlo, to naprosto chápu. Dolaďování, úpravy apod. je třeba pořád.

Roxana 21. 02. 2010, 17:56

Ajaja
Ohledně receptů a komentářů pod nimi - jasně. Jen nikde nemůžu najít pravidla pro blogy - pokud by i ony měly být úzce zaměřené jen a jen na "jídlo", tak to za dobrý nápad nepovažuji. V provozních podmínkách na toto téma nemáte ani ťuk. Nehledě na to, že pokud se nedostanu na něčí konkrétní profil, případně neskáču nahodilým Vaším výběrem, tak se na ně stejně nikde uceleně nedostanu.

Ajaja 25. 02. 2010, 18:46

Chybějící obrázek
Výborný nápad se zavedením blogu do hlavního menu. Zapracujeme na tom. Jinak co se týče témat v blogu, jsme bohužel tlačeni k tematice, která je nějak příbuzná nebo se alespoň trochu týká stravy, zdraví, vaření, Vašich veselých historek z kuchyně nebo restaurace apod. Dále si tam klidně sdělujte nebo kopírujte to, co jste někde viděli nebo slyšeli, protože za autorská práva neručíme my, ale Vy. S recepty a jejich kopírováním je to podobně, ale jiné portály kontaktují v případě plagiátorství naše stránky a my, pokud to vyloženě nevyžadují, jim nesdělujeme údaje o uživateli, který se plagiátorství dopustil. Naše redakce se pak ocitá ve velmi trapné situaci.

Šéfredaktor 25. 02. 2010, 19:35

Roxana
Ano, Ajajo, z tohoto nejsem moudrá ani já a nenašla jsem přesné vymezení, co mohou či nemohou obsahovat Blogy. Bylo by dobře a nedá tolik práce, PŘESNĚ vymezit, co kde být může a co nemůže. Že pod recepty sklouznem snadno jinam, je pravda, to je hned, že to tam nepatří je pravda druhá, že nám to právem smažou je pravda třetí. Ale ráda bych věděla, co kam mohu vložit. Pokud je tento server, ČISTĚ A POUZE JEN O VAŘENÍ a to i Blogy apod., vyjma chatu, či jak to je. Není problém to doplnit v Provozním řádu zcela konkrétně a bude po dohadech. Mám ráda ve všem jasno, nedělám pak chyby aniž bych chtěla. Myslela jsem, že se to po čase srovná, kařdý začátek je těžký, ale řekla bych, že je to teď nějak složitější a horší.

Roxana 25. 02. 2010, 19:35

Ajaja
Ano, chtělo by to pravidla dát konkrétnější i v tomhle. I když, jak už jsem uvedla, u blogů bych byla tolerantnější. Aby se pak nenormoval i rozsah - např. dvě věty ne, tři ano... :-)

Ajaja 26. 02. 2010, 17:58

Roxana
Já, nezlobte se na ne, z toho už začínám mít srandu. Zabředá se tu zbytečně do zbytečných podrobností o hloupostech na úkor skutečné kvality.

Roxana 26. 02. 2010, 22:31