Příběh za knihou JEZTE ČESKY

I když jsme se při přípravě této knihy inspi­rovaly starými českými kuchařkami, nena­leznete v ní žádné výrazy jako „vraž tam kopu vajec a hroudu másla“. Těšit se může­te na jednoduché, chutné a sezónní recepty z čerstvých a lokálních surovin. Ty dnes již běžně seženete v obchodech, na trzích a na farmách. Zvlášť, když si ráno přivstanete...

Nejsme profesionální kuchařky. Proto neče­kejte desítky ingrediencí, které by se vám tak akorát doma kupily. Věříme totiž, že v jedno­duchosti je krása a jídlo se musí hltat všemi smysly. A když vám něco zbude od snídaně, proč to nepoužít při přípravě oběda nebo ve­čeře? Navíc milujeme tradice, při kterých se sejde celá rodina, takže v knížce nechybí ani recepty na velikonoční a vánoční stůl.

Také nás vždycky trápilo, že si česká kuchyně neprávem vysloužila špatnou pověst o nezdra­vém, hutném a složitém jídle. Naše kuchařka proto dokazuje pravý opak. Vždyť naše ba­bičky a prababičky nepekly jen kopce buchet z bílé mouky ani nepodávaly každý den husu. Nekupovaly vejce nebo česnek dovezený od „sousedů“. A právě takovým tématům, jako je domácí produkce, jsou věnovány reportáže a v době přípravy knihy dostupné statistiky, díky kterým vlastně vznikl nápad pustit se do této tak trošku jiné a snad i poučné kuchařky.

                                                                                                      Dobrou chuť, Česko!

přidejte na:
Smart Press

09. 03. 2014

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář