Křupavé bramboráky

Ingredience:
  • 1 kg brambor
  • 2 ks vejce
  • 1 - 2 lžičky solamylu
  • pepř
  • sůl
  • petržel
  • majoránka
  • rostlinný olej
  • 3 stroužky česneku
Brambory oloupeme a opláchneme. Nastrouháme je na hrubším struhadle, slijeme vodu a vymačkáme. Poté přidáme vejce, solamyl a majoránku. Následně osolíme, opepříme, přidáme petržel, česnek a důkladně promícháme. Nyní si rozpálíme pánev a vlijeme do ní trochu oleje. Z připraveného těsta si uděláme 4 placičky. Opékáme, a jakmile jsou zespoda zlaté, otočíme a opékáme dozlatova i z druhé strany. Bramboráky odkládejte na papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk. Dobrou chuť!
přidejte na:
Šéfredaktor

31. 05. 2013


Další články

Přidat komentář