Podzimní jídla z jednoho pekáčku

Máte rádi zapečená jídla z jednoho pekáčku? Kdo by je nemiloval. Všechno dáte do jedné formy, zapečete a můžete si vychutnat křupavou pochoutku, která vás navíc láká i svou neodolatelnou vůní. Vyzkoušejte tyto “vypečené” recepty a nebudete litovat.

Zapékané houbové kloboučky

Recept zde:

Houby lze snadno upravit na mnoho způsobů. Navíc mají jedinečnou chuť, proto je můžete přidat téměř ke všemu. My Češi jsme prostě národem houbařů. Ale měli bychom si pamatovat, že všechny houby jsou jedlé, ale některé jsou bohužel jen jednou. Takže pokud si chcete nasbírat čerstvé houby z lesa, dávejte přednost těm druhům, které opravdu znáte a víte, že jsou jedlé.



Zapékané špagety II.

Recept zde:

Špagety milují nejen děti, ale i dospělí. Těstoviny jsou neodmyslitelnou součástí každé světové kuchyně. První recepty, ve kterých se objevily těstoviny, vznikly v Itálii. Těstovin existuje obrovské množství druhů a právě špagety se tvarem podobají úzkým stéblům. Stačí k nim přidat nějaké pesto či omáčku, posypat sýrem a pořádně si je vychutnat.



Zapékané brambory s kuřecím a krabím masem

Recept zde:

Krabím tyčinkám se také někdy říká surimi tyčinky a bohužel nemají s krabím masem nic společného. Jedná se vlastně o separát z rybího masa, který se semele, přidá se k němu škrob, cukr, glutamany, koření, barviva a další ingredience. Z krabů je v nich obsažen maximálně tak výtažek nebo aroma. Přesto mají jedinečnou chuť a nízkou energetickou hodnotu, proto jsou v kuchyních tak oblíbené.





Sekaná z kapusty

Recept zde:

Kapusta je levnou, dostupnou, zdravou a výživnou košťálovou zeleninou. Není náročná na pěstování a můžeme si vybrat hlávkovou, kadeřavou a růžičkovou kapustu. Kapusta obsahuje obrovské množství vitamínu C, dále vitamín A, B a minerální látky - draslík, síru, fosfor a další. Při nákupu si dejte pozor, abyste si domů nepřivezli ovadlý či nahnilý kus. Také se vyhněte kapustě, která je napadena parazity či plísní.





přidejte na:

17. 10. 2016

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář