Novinky v Chefparade pro měsíc květen

18. 5. - Sezonní chřestové speciality

Chřest je velmi chutná a nevšední zelenina oznamující příchod jara, která je u nás stále svým způsobem opomíjená. Má také pozitivní vliv na naše zdraví, obsahuje totiž vitaminy (A, B, C, E, K), vápník, hořčík, plno vlákniny, železo či selen.
Přijďte se 18. 5. do Chefparade naučit, jak lehce tuto lahodnou zeleninu upravovat. 
Menu sestaven Radkem Jakubcem obsahuje:  Krém ze zeleného chřestu s glazurovanou limetkou, Steak z lososa na bílém a zeleném chřestu s bernaiskou omáčkou, Salátek z bílého a zeleného chřestu s čekankou a panchetovým vinaigrettem a jako dezert samozřejmě s chřestem Medový sorbet s bílým chřestem a bazalkovou pěnou.
 
 
 
Nový Kurz Sous vide 
Již 28. 5. s Pavlem  Býčkem z restaurace Alcron! 
Sous vide ( čti ,,su-vi“) je jedna z novějších metod vaření. V překladu to znamená ,,pod vakuem“, což samo o sobě vypovídá o této metodě. Většinou se potravina zavakuuje do plastového sáčku k tomu určenému, a při nízké, přesně kontrolované teplotě se uvaří. Během vakuování masa se odstraní vzduch, který při tepelné úpravě způsobuje oxidaci tuků a chuťových molekul vznikajících při tepelné úpravě. Vzhledem k použití nízké teploty (běžně i 52°C) a delší doby přípravy (není výjimkou ani 72 hodin) je pokrm vždy perfektně připraven se zachovanou přirozenou chutí, křehkostí, strukturou a aroma.
 
28. 5. – 18:00 Rezervace na www.chefparade.cz
 
19. 5. Slovenské brynzové specialitky
Přijďte do Chefparade poznat tento speciální sýr, se kterým se jinde než na Slovensku nesetkáte. Sýry, které máte možnost ochutnat na tomto kurzu, pochází z Východní - malebné vesničky pod Tatrami, kde se každoročně koná jeden z největších folklorních festivalů na Slovensku. Tato bryndza pochází z místního bývalého družstva, které před 3 roky přešlo rozsáhlou modernizací do kvality bio standardu. 
 
 
Novinky v Chefparade pro měsíc květen
A jaké menu vás čeká?
 
Liptovská nátierka, Lososovo-bryndzová nátierka, Sardelovo-bryndzová nátierka, Garnírovaná nátierka, Bryndzová polievka, Bryndzové halušky, Bryndzové pirohy, Bryndzové pagáčiky, Grilovaný oštiepok a kozí syr so zázvorovými hruškami a rukolovým šalátom.
 
19. 5. – 18:00 Rezervace na www.chefparade.cz
 
Gastrotour 2013 v Mladé Boleslavi
11. 5. budeme i my v Mladé Boleslavi, abychom obohatili zajímavý program. 
Připravujeme pro  vás dětské kurzy vaření, budete mít možnost zakoupit si oblíbené produkty našeho Chefparade Warehousu, jako jsou francouzská vína, paštiky, kvalitní olivové oleje, těstoviny nebo kdo by odolal pravému italskému parmazánu?
přidejte na:
Chefparade

03. 05. 2013


Další články

Přidat komentář