Novinka! Zdravé chipsy Tretter´s

 

46693_mediumMálokdo jim dokáže odolat, k oslavám, posezení v baru nebo sledování televize chipsy patří. Nyní si na nich můžou pochutnat bez výčitek děti i dospělí! Společnost Chips Praha jako první český výrobce uvádí na trh novinku - zeleninové lupínky Tretter´s chips, které představují zdravou alternativu bramborových lupínků. Jsou ideálním doplňkem k vínu či pivu, svačinou do dětské aktovky i elegantním kompromisem pro zaryté odpůrce syrové zeleniny, strážce štíhlé linie a vyznavače zdravého stravování. Vyrábí se podle unikátní starofrancouzské receptury, jež povýšila nepopulární zeleninu na výjimečnou pochoutku, a neobsahují konzervanty, barviva, ani stabilizátory. Řepa a celer jsou dodávány od prověřených českých zemědělců a zpracovávány podle nejpřísnějších kritérií, při nichž prochází kontrolou každý kus. Díky nejmodernějším technologiím používaným při smažení na vysoce kvalitním 100 % palmovém oleji nedochází k přepalování a nadměrnému vsakování tuku. Speciální potravinářská folie a ošetření ochrannou dusíkovou atmosférou, která zamezuje přístupu kyslíku, navíc zaručuje dlouhodobou čerstvost a křupavost lupínků.

 

Tím nejdůležitějším je ale jejich nutriční hodnota. Jak červená řepa, tak celer a palmový olej představují doslova zásobárnu zdraví prospěšných látek. Červená řepa patří díky vysokému obsahu vitamínů, minerálů a antioxidantů mezi nejzdravější a nejléčivější potravinu. Přispívá k posílení imunitního systému, regeneraci organismu, podporuje růst tkání, trávicí a srdeční činnost. Pozitivní účinky byly prokázány také při prevenci a léčbě nádorových onemocnění, nebo v těhotenství.

 

46690_mediumZa vitaminovou bombu lze označit také celer. Nevzhledná bulva v sobě ukrývá dokonce víc vitaminu C než citron a celý komplex vitaminů skupiny B, důležitých pro zdravou kůži, nehty a vlasy, správnou funkci jater a střev a ochraňujících organismus před psychickou únavu, stresem a depresemi. O jeho afrodiziakální síle věděli už staří Egypťané, celer je ale také účinnou zbraní proti bakteriím a mykózám, funguje jako přirozený detoxikant organismu. Navíc snižuje hladinu krevního cukru, což ocení zejména diabetici a lidé trpící vysokým tlakem.

Olejová palma bývá označována jako strom života. Čistě přírodní olej získávaný z jejích plodů obsahuje nejvíce vitaminu E mezi rostlinnými oleji, je důležitým zdrojem koenzymu Q10 a karotenu, kterého je v něm 15krát více než v mrkvi. Co v něm, na rozdíl od jiných tuků, chybí, jsou škodlivé trans-nenasycené mastné kyseliny, cholesterol a cukry. Palmový olej chrání tělo před kardiovaskulárními chorobami, snižuje riziko šedého zákalu a rakoviny.

 

46692_mediumVybrat si můžete ze tří různých příchutí: Zeleninové lupínky s příchutí Provence s provensálským kořením, jemně  solené s příchutí Aceto balsamico a jemně solené s příchutí sýru Cheddar. Doporučená cena 90gramového balení je 24,90 Kč a je k dostání v obchodních řetězcích Globus, Interspar a na mnoha dalších místech po celé České republice.

SILVESTROVSKÝ TIP: „Vyzkoušejte zeleninové chipsy s bílým jogurtem. Přestože jde o zdánlivě nekombinovatelné chuti, výsledek vás příjemně překvapí,“ doporučuje jeden z nejlepších českých barmanů Michael Tretter, v jehož vyhlášeném Tretter´s Cocktail  baru se staly zeleninové chipsy natolik oblíbené, že se je rozhodl nabídnout i ostatním.

Více informací najdete na www.chipspraha.cz

přidejte na:
Šéfredaktor

22. 10. 2010

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Tato myslenka mi prijde jako velmi dobry napad. Tak jsem to zkusil, nicmene musim konstatovat, ze zadny gastro orgasmus se nekonal. Po prvnim soustu uz jsem nebyl schopny pokracovat. Nedalo mi to a donesl jsem je i do prace, abych byl obektivni. A musim rict ze z 10ti lidi, chutnali pouze jednomu cloveku :-) Tak si to preberte jak chcete :-)

Johny 18. 11. 2010, 11:57

Chybějící obrázek
Já musím zase říci že jsou skvělé, mnohem lepší než devadesát procent bramborových, a pravde je že stejné je i procento pitomců a ignorantů v populaci a i u mě v práci.

mjr 09. 12. 2010, 10:19

Chybějící obrázek
Mně sice velmi chutnají, ale zjistila jsem, že bohužel jejich energetická hodnota je asi 2300kj/100g takže to není dietní alternativa klasických bramborových lupínků. Jsou jistě zdravější, ale kdo chce zhubnout nebo si udržet štíhlou linii by měl raději jíst syrovou zeleninu.

Michala 15. 08. 2012, 10:23

Chybějící obrázek
Chvála palmového oleje činí z celého pojednání vrcholně nevěrohodnou záležitost.Palmový olej je nejlevnější a nejméně kvalitní tuk-pro srovnání: obsah nasycených mastných kyselin: řepkový olej 7,3g/100g,vepřové sádlo 39,2,palmový olej 49,3g/100g! Zdroj: říjnové číslo časopisu dTest,článek "Dobře utajený zabiják" Tolik k "ZDRAVÝM" čipsům.

Ga 09. 11. 2012, 14:46