Nádoba na vaření a ohřívání do mikrovlnné trouby

Před lety, již je to dlouho, jsem někde s manželem zakoupila velmi praktickou věc. Je to třídílná sada na vaření do mikrovlnné trouby.

Bohužel se ani jeden z nás nepamatuje, kde jsme to sehnali, sháněla jsem něco podobného mamince, dceři, ale marně, ač navštěvujeme všemožné obchody často. Pořád se mi něco plete o nějaké výstavě.

Jsou jen nějaké podobné, ale tahle prostě nemá chybu, protože má hlubší nádobu, kde v pohodě uvařím knedlík, veškerou zeleninu, hodně to používám na předvaření květáku na smažení, brokolice, a to ani nemá původní čistě bílou barvu, jak je to zabarveno zeleninou.

Ráda tam vařím i brambory, cca 15-20 minut si jich nemusím všimnout, podle toho na jak velké kusy je krájím a mám je krásně suché a nerozplatlané. Že jsou suché se hodí pronásledné opékání. Jinak je stačí omastit máslem či výpekem.

Záleží na tom, co chce člověk vařit a jak se na to připravit.

Květák předvařuji zásadně zde, nevyvařím z něj žádné minerály - vaří se v páře a dobře se obaluje. Jen ho trochu postříkám olivovým olejem a trojobal bezvadně drží.

Je možné, že někdo z vás podobnou či tuto šikovnou věcičku má, budu ráda, když se dozvím kde ji sehnat.

Největší výhodou je snadná údržba, pohodlně se tam vejdou 4-6 porcí a že zelenina neztratí ani vitamíny a minerály, ani barvu.

Pro orientaci přikládám pár fotek, omlouvám se za kvalitu, špatně jsem si je nasvítila a navíc měla fotoaparát nevyčištěný.

 

 

1. Celá nádoba  - výška 14 cm, šířka 25 cm

2. Napařovací nádoba - výška 9,5 cm

3. Napařovací nádoba + poklop s úchytem

4. Celá kompletní sada vzadu je spodní nádoba na vodu - výška 5 cm, 56999_smalls držadly

přidejte na:
Roxana

23. 01. 2011

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář
Roxana
Tak, babčo, to je on, tady ho máš!

Roxana 24. 01. 2011, 15:53