Sezóna grilování začala – kvalitní gril je základ úspěchu dobrého jídla

Sezóna grilování začala – kvalitní gril je základ úspěchu dobrého jídla

 

Po náročném pracovním týdnu se každý z nás těší na víkend, aby byl pokud možno slunečný a mohli jsme si ho pořádně užít. K zaslouženému víkendovému odpočinku čím dál více patří také grilování a je jedno jestli si uděláte romantiku ve dvou, nebo pozvete rodinu či přátele a vybaveni pořádnou zástěrou předvedete své kulinářské umění.

 

Kdo je připraven není zaskočen

 

Je spousta věcí, které jsou nutné k dokonalému grilování. Rozhodně by neměla chybět dobrá nálada, sbíhající se sliny, správná parta lidí a výběr kvalitních surovin ke grilování. Aby grilování zdárně probíhalo, rozhodně by neměl dojít otop a podpal – zásoby dřevěného uhlí či plynu jsou více než nutné, stejně jako šikovné grilovací nářadí. Poslední a nejdůležitější kousek skládačky, který z vás udělá grilovacího mága, je samozřejmě kvalitní gril.

 

Vyberte si gril na míru

 

Díky pestré nabídce si vybere gril opravdu každý – ať už malou variantu pro menší počet strávníků, nebo naopak větší grily pro přípravu několika porcí najednou. Prestižní a inovativní zástupce kvalitních grilů americká značka Weber, vykouzlí z grilování opravdový gurmánský zážitek. Gril na dřevěné uhlí, plyn, či gril elektrický – v každé kategorii najdete opravdové skvosty, které vás rozhodně nudit nebudou a jejich účelnost více než oceníte.

 

 

Grily na dřevěné uhlí – patří do základní výbavy a jsou oblíbené nejen kvůli své nízké ceně, ale také díky nenahraditelné a nádherné vůni hořícího dřeva, přecházející do připravovaných pokrmů. Gril menší, robustní, či přenosný gril Weber Go-Anywhere, v šikovném pouzdře s madlem a nožkami, v kterém si připravíte lahodný oběd třeba na dovolené. Milovníky uzeného masa v této kategorii jistě osloví Weber Udírna pro opravdové voňavé uzení celých kusů masa.

 

Plynové grily – grilujete často a nechcete se příliš namáhat samotnou přípravou? Plynové grily vynikají čistotou a bezpečností, odpadá práce s popelem a rozehřátý máte gril okamžitě, a snadno regulujete také teplotu. Plynové grily Weber s termosondou v poklopu, postranními poličkami, a také v atraktivním barevném provedení nadchnou i ty náročnější. Plynové grily Weber vyšších řad pak působí jako opravdová kuchyně v přírodě a z vás se stanou šéfkuchaři na čerstvém vzduchu – gril Weber Summit je toho důkazem. Opravdu luxusní gril s postranním vařičem, otáčecím špízem a grilovacím roštem je snem každého šéfkuchaře.

 

Elektrické grily – umožní lahodné a čisté grilování bez námahy, kdekoli kde je přívod elektřiny. Na zahradě před domem stejně jako na balkóně nebo v deštivých dnech klidně doma v kuchyni. Stávají se tak všestrannými pomocníky i pro přípravu rodinných obědů či oslav a to v kterémkoli ročním období. Vůně sice není tak aromatická, nemusíte se tak ale zároveň obávat nerudných sousedů a s grily Weber grilujete bez výčitek i ke svému zdraví.

 

 

 

Správné grilování – chuť i požitek zaručen

 

 

  1. Čerstvost především – jedině čerstvé a čisté suroviny zaručí dokonalou chuť
  2. Čistota především – vždy pečlivě vyčištěný gril je základ úspěchu
  3. Číst návod se vyplácí – dozvíte se v něm nejen jak o gril pečova, aby dlouho dobře sloužil, ale také jak jej správně ustavit aby byl provoz bezpečný
  4. Hlídejte teplotu – připálené jídlo nelahodí oku, nechutná a ani naše tělo z něj není nadšené
  5. Nepřeplňujte gril – každý kousek pokrmu potřebuje kolem sebe místo pro dokonalou přípravu
  6. Olej je přítel – i když chcete mít jídlo připraveno co nejzdravěji, alespoň lehce jej potřete olejem – jeho příprava bude snazší a nebude se připalovat a lepit k roštu
  7. Nebojte se experimentovat – různé druhy masa, zelenina, ryby, ale také ovoce či kukuřičný klas vykouzlí z vaší zahradní párty nezapomenutelný zážitek 
přidejte na:

01. 06. 2016

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář