Kuchařka pro dceru - 4. vydání

Kuchařka pro dceru (nebo i sestru, snachu, vnučku či přítelkyni) je kamarádka pro všechny dívky, které prošly kuchyní svých matek takřka nepoznamenány. Co teď? Jak se naučit vařit dobře a s chutí? Jak překonat nástrahy složitějších jídel a dosáhnout dokonalosti? Tohle všechno vás Kuchařka pro dceru naučí tak, jak by vás to naučila vaše matka, kdyby na to měla čas. Je to jediná kuchařka na trhu, kterou se můžete provařit od začátku až do konce, jeden recept za druhým, a v mezičase ji číst jako napínavou kuchařskou detektivku.

Tahle knížka je jiná než ostatní kuchařky pro začátečníky, je psaná vtipně a s láskou. Nepřikazuje, nehemží se nejasnými pojmy, nezdráhá se přesně vysvětlovat, co se děje v hrnci, a ochotně upozorní na kritické okamžiky a časté chyby.  Máte tak po boku rádce a kamarádku, která vás naučí o vaření přemýšlet, vezme vás za ruku a pomůže odhalit mnohá tajemství. A pokusí se zabránit zbytečným kulinářským katastrofám, díky ní uvaříte dokonalé jídlo hned napoprvé. Ve své kuchyni můžete vládnout vy, v dobré společnosti s pohodou a báječnou vůní. S touto knihou se naučíte úplně vše, co budete potřebovat – od špaget po svíčkovou.

 

Kuchařka pro dceru (nebo i sestru, snachu, vnučku či přítelkyni)  je kamarádka pro každého, kdo se chce naučit vařit s chutí a dobře. Jak překonat nástrahy složitějších jídel a dosáhnout dokonalosti? To vás Kuchařka pro dceru naučí tak jako máma – vtipně a s láskou. Nepřikazuje, nehemží se nejasnými pojmy, nezdráhá se přesně vysvětlovat, a ochotně upozorní na kritické okamžiky a časté chyby.

 

Jak se stát vládkyní ve vlastní kuchyni a překonat nástrahy složitějších jídel? Tohle naučí kuchařky-začátečnice Kuchařka pro dceru tak, jak by je to naučila jejich matka, kdyby na to měla čas.


Slova autorky

Kuchařku pro dceru jsem pro vás napsala ze srdce a z kuchyně. Tehdy ještě v češtině neexistovaly ty upovídané, vysvětlující a chápající kuchařské knížky, ba ani instruktážní videa na internetu. S jistotou jsem věděla jediné: že moje rodina má hlad a moje neznalost základních kuchařských postupů ji vůbec nezajímá. Za naplněné žaludky a zdravý vývoj všech jedinců je od věků zodpovědná matka, a je jedno, jestli umí upéct kuře a uvařit koprovku, anebo jestli jí stačí duševní strava na bázi její milované statisticko- pojistné matematiky a ohřátý párek k tomu. Děti i manžel prostě mají nárok na poctivé, plnohodnotné, chutné jídlo, a je jen na ní, jak jim ho zajistí.


O autorce

Jana Zatloukalová (1975) nikdy nebyla profesionální kuchařkou, ale věčně hladový muž, kupa dětí a další okolnosti ji naučily to, co domácí výchova slušné dívky naprosto zanedbala: vaření. Postupně ji taje a zásady přípravy nejrůznějších surovin začaly fascinovat, a protože je v jádru racionální člověk, odhalené zákonitosti jen přivedly další vodu na mlýn její vášně pro vaření. Nakonec došla až tak daleko, že se v oboru vyučila a vedla vlastní restauraci, Bistro Florentýna.

Její první kuchařka, Kuchařka pro dceru, je ale určena i dívkám a ženám, jejichž kuchařské ambice tak daleko nesahají. Chce v ní pomoci těm, které se vířením osudu ocitly před svým vlastním sporákem, vzít je za ruku a ukázat jim nejen to, co obnáší tradiční nepoužitelná věta z hromady nejrůznějších kuchařek znící „duste doměkka“.

Tahle skvělá začátečnická kuchařka se stala častým dárkem z lásky nebo k svatbě, proto vyšla i ve speciálním valentýnském vydání „Pro mou lásku“ a jako svatební edice v dárkové krabici s tyčovým mixérem.

A protože před začínající kuchařkou stojí spousta kuchařských výzev, rozhodla se pokračovat další knihou, věnovanou Vánocům. Své osvědčené recepty a rady pro advent, Vánoce, vánoční svátky a Nový rok tak shrnula do Vánoční kuchařky pro dceru.

Řadu jejích knih doplňuje Kuchařský zápisník pro dceru, který lze doplnit vlastními oblíbenými recepty. Její zatím poslední kniha Hovory s řezníkem se věnuje masu, a jak je jejím dobrým zvykem, opět do jeho přípravy zasvěcuje především začátečníky.

Autorka svými recepty přispívá do několika časopisů, provozuje vlastní kuchařský blog a nedávno spustila nový projekt na podporu místních chutí a surovin s názvem Chuťopis.cz.
přidejte na:
Smart Press

02. 04. 2014

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář