Keramické pánve

Proč právě keramickou pánev? V čem spočívají její výhody?
Na trhu je široká nabídka různých druhů pánví z mnoha materiálů, tak proč zvolit zrovna pánev keramickou?
 
 
Keramické pánve mají velmi odolný skelet z tlakově litého hliníku, který je na vnitřní straně potažen vrstvou keramiky. Keramika je inovační materiál používaný pro kuchyňské náčiní. Jedinečné vlastnosti keramiky, jako je tvrdost a vysoká tepelná odolnost, umožňují pánve využívat prakticky neustále i v náročném provozu. Povrch pánví je velmi odolný proti poškrábání, je nepřilnavý a snadnou se udržuje. Vysoká tepelná odolnost povrchu pánví (do 400°C) a dokonalá tepelná vodivost hliníkového těla pánve, zaručují skvělé výsledky při smažení či dušení pokrmů. Pevné tělo pánví je tvarově stálé i při vysokých teplotách a je velmi odolné proti nárazu. Nízká hmotnost pánví umožňuje snadnou manipulaci při práci, ergonomická rukojeť s dokonalou tepelnou izolací perfektně padne do ruky.
 
Povrch keramických pánví se vyrábí v několika barevných odstínech, v nabídce jsou tmavé i světlé varianty, které vhodně ladí s celkovou barvou pánve. Díky keramice je povrch výrobků hladký, vysoce kompaktní a neporézní, poskytující pánvím výrazně kvalitnější nepřilnavé vlastnosti oproti jiným materiálům.

 
Keramický povrch je vyroben na bázi přírodních materiálů, při výrobě není použit toxický PFOA (kyselina perfluorooktanová – výrobky jsou označeny PFOA FREE) a jsou minimalizovány emise CO2. V povrchu nejsou obsaženy těžké kovy. Při výrobě klasických teflonových pánví se kyselina perfluorooktanová používá jen ve velmi malém množství, které při výrobním procesu zcela shoří, proto je hlavním argumentem pro nepoužívání PFOA výrobní proces šetrnější k životnímu prostředí. Ze zdravotního hlediska proto nehrozí žádné nebezpečí při používání výrobků.
 
Výhody keramických pánví:
- Odolnost proti poškrábání (vysoký stupeň tvrdosti)
- Povrch stabilní do 400°C
- Neobsahuje toxické PFOA
- Rychlé zahřátí pánve
- Snadná údržba
- Efektivní a zdravé smažení s minimem tuku
- Pánve jsou vhodné na smažení, dušení i flambování
- Použitelnost na všechny typy varných desek (indukční pouze s protektorem)
- Úspora energie (prvotřídní tepelná vodivost, využití zbytkového tepla)
- Hladký neporézní povrch s vynikajícími nepřilnavými vlastnostmi
 
 
Dosluhuje Vaše stará pánev, nebo již nesplňuje nároky na zdravé a ekonomické vaření?
Pak neváhejte, vsaďte na kvalitu a pořiďte si keramickou pánev různých tvarů a velikostí v mnoha barevných kombinacích.
přidejte na:
Vetroshop

10. 06. 2013


Další články

Přidat komentář