Pánve z keramiky

Nádobí s keramickou vrstvou je novinkou na evropském trhu. Pokud se chystáte měnit pánve a hrnce ve Vaší kuchyni, neměli byste opomenout tyto nové produkty! Nádobí s keramickou vnitřní vrstvou je nepřilnavé, můžete vařit na minimálním množství tuku. Nedochází zde k odlupování a oprýskávání během běžného používání (na rozdíl od nekvalitního teflonu). Povrch neobsahuje karcinogenní látky PTFE a PFOA a je odolný vůči teplotám do 450 °C.

Jak se však vyznat v mnoha nabízených značkách a deklarované nezávadnosti? Na našem trhu se objevují keramické pánve vyráběné ve všech koutech světa, před kterými varuje i Ministerstvo zdravotnictví. „Toxikologická rizika kuchyňského nádobí: Ministerstvo zdravotnictví varuje před nebezpečnými výrobky z Asie, které mohou uvolňovat rakovinotvorné látky do jídla během vaření.“ (zdroj, str. 212, Doba Jedová) Bohužel většina prodejců jen částečně informuje zákazníky, kde bylo nádobí vyrobeno.

 

Nejmodernější keramickou povrchovou vrstvou je CERALON nové generace. Jedná se o produkt švýcarské firmy ILAG, která působí ve více jak 37 zemích světa a má již více jak 50 let zkušeností. ILAG Industrielack AG  vyvíjí a vyrábí non-stick (nepřilnavé) materiály na nejvyšší úrovni. Nepřilnavý povlak je tvořen speciální keramickou vrstvou, která je specificky aplikována na kuchyňské nádobí. Rozsah použití tohoto nádobí je velmi široký a různorodý, ať už pro domácí zboží, pro profesionální gastronomická zařízení nebo pro technické aplikace.

 

Kuchyňské nádobí s keramickou povrchovou vrstvou Ceralon vyrábí společnost DOMO v Itálii, do ČR dodává anglická společnost Ceramic Blade Co., Ltd. Značka Ceramic Blade je zárukou kvalitního kuchyňského nádobí a doplňků výjimečné kvality a léty prověřenou tradicí.

V nabídce několik řad keramického nádobí za zajímavé letní akční ceny! Doporučujeme! Řada Lava je úplnou novinkou na evropském trhu, s bílou vnitřní keramickou vrstvou. Svými vlastnostmi a kvalitou provedení maximálně vyniká, je masivnější (šířka stěny 5,5mm), odolnější vůči mechanickému poškození, vhodná k použití na všechny typy spotřebičů včetně indukce. Lava se též pyšní nadčasovým designem.

61032_medium

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Řada Terracotta je moderní řadou s červenou vnitřní keramickou vrstvou Ceralon, díky níž se pokrm nepřipaluje a nepřichytává na stěny pánve. Nádobí je zajímavé moderní barevnou kombinací v červeno-černé barvě. Nádobí je odolné vůči mechanickému poškození, vhodné na všechny typy spotřebičů kromě indukce.

61035_medium





 

přidejte na:
Šéfredaktor

27. 07. 2012

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář