Když láska prochází žaludkem

Svátek všech zamilovaných se opět blíží a samozřejmě k zamilované pohodě ve dvou, patří nějaké laskominy a dobroty. Co si na Valentýna uvařit dobrého k jídlu? Máme pro vás trochu inspirace. A není řečeno, že musíte uvařit valentýnskou dobrotu jako překvapení. Romantika může začít, když se do kuchyně vrhnete dohromady.

59968_medium

Hrozny v želé

Moc dobrá věc, budete oba tou výbornou chutí příjemně překvapeni. Takže co budete potřebovat?

1 láhev sektu, 20 g želatiny, 100 g marcipánu, potravinářské barvivo, citrónovou zmrzlinu, 300 g horznového vína a čerstvou mátu

Želatinu si připravte podle návodu na obale, není to nic složitého. Kuličky hroznového vína umyjte, vypeckujte a nakrájejte na malé kousky. Na marcipán použijte potravinářské barvivo dle vašeho výběru, rozválejte ho na tenčí plát a vykrajujte srdíčka. Připravte si skleničky na šampaňské, do nich rozdělte nakrájené hroznové víno a srdíčka z marcipánu. Nakonec přilijte želatinu a sekt. Jako třešinka na dortu bude malý kopeček citrónové zmrzliny ozdobený čerstvou mátou.

Losos se zeleninou a krevetovou pěnou

Krevety jsou přírodním afrodiziakem, takže tato volba bude pro zamilovaný večer nejlepší. Recept je možná trochu náročnější, ale ve dvou ho zvládnete.

4 steaky z lososa, 100 g koktejlových krevet, 1 lilek, 1 cuketu, 1 fenykl, 1 brokolici, baby karotku, smetanu, 4 žloutky, máslo, 2 dcl vývaru, bílý pepř, sůl

Nejdříve bude nejlepší očistit veškerou zeleninu, nakrájet ji na menší kousky a v osolené vodě ji uvařit do měkka. Až bude zelenina tak akorát, vyjmněte ji a orestujte na rozpuštěném másle. Teď přijde na řadu losos. Steaky očistěte, posolte a osmahněte z obou stran na másle dozlatova. Zbývá jen připravit krevetovou pěnu a servírovat. Krevety vyloupejte, slupky promyjte, zalejte vodou, přidejte sůl a uvařte ze slupek vývar. Až vývar vychladne, přidejte do něj žloutky, vložte nádobu do vodní lázně a vyšlehejte tuhou pěnu. Potom přidejte sůl, bílý pepř, smetanu a opět šlehejte ve vodní lázni. Krevety, které jste vyloupali také osmahněte na másle, které zbylo po opékání lososa. A servírujeme! Na talíř pěkně rozložte lososové steaky, přidejte orestovanou zeleninku, vše zalijte krevetovou pěknou a nahoru nasypte opečené krevety.

Sladká tečka - moka fondue

Pokud máte vybavení na fondue určitě neváhejte a tuhle laskominu vyzkoušejte. Budete se oblizovat až za ušima. Není to nic těžkého a hlavně moka fondue výborně chutná.

180 ml šlehačky, 400 g mléčné čokolády, kávový likér dle chuti

K namáčení: jahody, banány, ananas, máslové sušenky

Jak již bylo řečeno, příprava fondue je opravdu snadná. Připravte si hlubší pánev a nalijte do ní šlehačku. Až bude šlehačka vařit, odstavte ji. Přidejte nalámanou čokoládu a míchejte směs do hladka, nesmíte vidět žádné čokoládové hrudky. Směs přelejte do nádoby na fondue, podle chuti přilijte kávoiový likér a můžete si pochutnávat.

Všem přejeme krásného Valentýna!!!

FOTO: oursoutherntable-jen.blogspot.com

přidejte na:
Kate

11. 02. 2012

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář