Jak zdravě jíst

Jak zdravě jíst ? Nejlépe je přidržet se jídel našich předků, neboť tyto kombinace máme v genech a tělo je na ně zvyklé. Podstatným problémem naší stravy je, že 80 procent potravin tělo překyseluje, Mezi hlavní viníky překyselení patří maso, sladkosti (respektive rafinovaný cukr) a syrové ovoce. Proto je vhodné jíst maso jen dvakrát týdně, Naši předci hodně konzumovali zavařeniny, protože tepelně zpracované ovoce je mnohem zdravější - vařením totiž ztratilo svoji kyselost.

K tradičním potravinám našich předků patří k nim chleba a k pití žitná káva ze směsi praženého žita a čekanky. Čekanka podporuje imunitu, žito čistí krev, pšenice je zase dobrá na krvetvorbu. Ideální chleba je proto pšenično-žitná šumava. Pšenice a žito jsou totiž tradičními plodinami, jimiž se v naší kotlině živíme po tisíce let. Proč se dává do brambor kmín? Protože na sebe váže škrob, který se jinak usazuje v kloubech. A proč patří ke svíčkové citron? Vytahuje z hovězího močovinu. A tak je třeba dobře zvažovat všechny potraviny.

Kyselá strava se dá velmi dobře neutralizovat petrželí, pivem - ale jedině plzeňskou dvanáctkou, ta jediná je zásaditá. Zásaditá je také kyselá okurka, což je paradox jen zdánlivý.

A geniální kombinace k jídlu ? Knedlo - zelo - vepřo. Zelí funguje jako katalyzátor, podporuje trávení masa. V rámci knedla - zela - vepřa je proto taky možné sníst víc masa než třeba při grilování, kdy si steak dáváme jen s chlebem.“

přidejte na:
Ajaja

23. 02. 2010


Další články

Přidat komentář