Jak nepřibrat o Vánocích


Už se nemůžete dočkat Vánoc, ale na druhou stranu vás děsí představa, že ze všech těch vánočních lahůdek opět přiberete? A shazování nabraných kil je přitom tak těžké! Všichni chceme během vánočních svátků mlsat, dívat se přitom na pohádky a zároveň nepřibrat. Ale to není tak jednoduché. Přece ale existují určité triky, díky kterým si můžeme udržet svou váhu. I když jsou Vánoce jenom jednou za rok, nemusíte se přejídat, jako by měl přijít konec světa. Tím pádem nemusíte přibrat a po svátcích se pak trápit půlročním hubnutím. 

Vánoční cukroví je jednou z největších kalorických bomb. Všichni se na něj celý rok těšíme a pak ochutnáváme už dlouho před Štědrým večerem. Co takhle upéct ho letos méně a hlavně ho dát na stůl až o Štědrém dnu? Zároveň si můžeme říct, že každou hodinu sníme jen dva kousky cukroví. Vůbec po nich nepřiberete a ještě si je vychutnáte, protože budete vědět, že další si můžete dát zase až za hodinu. 

Neodmyslitelnou součástí vánočního stolu jsou různé chlebíčky a jednohubky. Zvykli jsme si je připravovat s pochoutkovým nebo bramborovým salátem, šunkou, sýrem, vajíčkem a podobně. Zkuste letos nějakou odlehčenou variantu, třeba s mrkvovou, celerovou nebo avokádovou pomazánkou. Určitě vám budou chutnat a v záplavě kalorických vánočních potravin budou příjemným zpestřením. 

Kromě jídla si dávejte pozor také na tekuté kalorie. Samozřejmě, že nějaký ten přípitek k Vánocům patří, ale nadměrná konzumace především tvrdého alkoholu nebo sladkých likérů je jen zdrojem prázdných kalorií. Proto si raději s přáteli vychutnejte sklenici vína nebo šampaňského. 

Ani o vánočních svátcích byste neměli zapomínat na pohybovou aktivitu. Chápu, že se vám asi nebude chtít podávat nějaké sportovní výkony, ale každodenní procházka vám prokysličí tělo a pročistí hlavu. Zároveň se zbavíte i přebytečných kalorií. 

Přeji vám příjemné prožití vánočních svátků a pokud možno bez přibírání nadbytečných kilogramů.

přidejte na:
Jana Smidži

21. 12. 2015

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář