Jak na svíčkovou

Pro dobrou svíčkovou je důležitý dobrý základ. Receptů i postupů je mnoho, ale mně se osvědčilo buď naložit maso do mořidla - to tehdy, když ji připravuji ze zadního hovězího, kde není záruka, že maso bude rychle měkké. Nebo se mi osvědčilo, tam, kde použiji křehčí maso, připravit základ na omáčku za využití karamelu. Tedy nejprve nechat zkaramelizovat trochu cukru, pak do něj přidat k orestování kořenovou zeleninu nadrobno nakrájenou, ke konci přidat cibuli a pak již pokračovat klasicky.

přidejte na:
Ajaja

18. 02. 2012


Další články

Přidat komentář
hOJSADLO
Ajajo- maso nenakládám, myslím,že je to zbytečné. Základ dělám podobně, ale nejdřív restuju zeleninu i s cibulí pak přidám cukr a dále restuji pak do kastrolu dám takové to děravé čajítko-vajíčko s kořením. Pak přidám hořčici, citronovou šťávu, nastrouhanou citronovou kůru a po chvíly osolené a opepřené a slaninou prošpikované hovězí maso. Maso opeču jen aby se zatáhlo. Pak podleju vodou(vývarem, mam-li) max. tak aby polovina masa koukala nad tekutinu. Přikryji pokličkou a dám do trouby na 45 min.při 190°C, pak maso otočím a znovu dám pési na 45 min.Potom maso zkusím pokud je měkké vyndám ho. Do výpeku dám smetanu a na plotně převařím,pak fšechno rozmixuji ponorným mixérem přecedím a dochutím solí a mělo by být hotovo.

hOJSADLO 21. 03. 2012, 20:49

Ajaja
Jasně, receptů je mnoho, hodně záleží na tom, z jakého masa se dělá. Naše babička postupovala takto - možná i proto, že asi nevařila z mladého masa, takže použití mořidla byla nutnost... :-)

Ajaja 28. 03. 2012, 19:43