Hubnutí po Vánocích? Jak na to?


Tak nám skončilo vánoční hodování. Všichni jsme si přecpali bříška, vychutnávali nejrůznější dobroty, ale co ty následky? Váhu raději zamkneme do skříně, abychom se nezhrozili přírůstku kilogramů. I když jsme si letos opět slibovali, že to s jídlem nebudeme přehánět, zase se vám to nepodařilo a lahůdkám jste neodolali? Nezoufejte! 

Při troše dobré vůle a snahy se vám jistě podaří váhu v brzké době vrátit zpět do normálu. Není třeba dělat hned nějaké velké razantní stravovací změny, naopak, pokud se do hubnutí pustíte pozvolna a budete trpěliví, máte mnohem větší šanci na úspěch. Přinášíme vám několik tipů a rad jak rychle a efektivně shodit přebytečná kila. 


Tip 1 - Omezte cukry 

Sem patří zejména klasický bílý cukr, který obsahují především koláče, bílé pečivo, sušenky, slazené limonády, džusy a podobně. Omezte konzumaci těchto sladkých potravin alespoň na čas. I malé změny budou mít dopad na vaši váhu. 





Tip 2 - Dostatečný příjem vlákniny 

Potraviny s vysokým obsahem vlákniny vám naplní žaludek, dodají pocit sytosti a neobsahují mnoho kalorií. Navíc přispívají k rychlejšímu průchodu potravy trávicím traktem. Patří k nim především fazole, ovoce, zelenina, listová zelenina, celozrnné obiloviny a hnědá rýže. 





Tip 3 - Omezte tuky a tučná jídla 

Tuky jsou jednou z hlavních příčin přírůstku na váze. Zároveň způsobují vysoký cholesterol a krevní tlak. Jen pro srovnání - 1 kilogram živočišného tuku (např. vepřového sádla) obsahuje tolik kalorií jako 40 kilogramů syrové brokolice. Ale nemusíte hned ze své stravy vyloučit všechny tuky. Omezte smažená jídla, uzeniny a příliš tučná jídla. Jídlo si připravujte na malém množství tuku nebo si pořiďte kvalitní nádobí, na kterém lze uvařit i bez jakéhokoli tuku. 





Tip 4 - Zdravý jídelníček 

Pokud je to možné, vyhýbejte se konzervovaným potravinám - obsahují množství umělých chemických látek a soli, která způsobuje zadržování vody v těle. A to opravdu nepotřebujeme. Stejně jsou na tom lahůdky, jako například slané arašídy, brambůrky, tyčinky a podobně. To vše nám přináší několikanásobné množství soli, než je pro naše tělo vhodné.





Tip 5 - Po alkoholu se nehubne 

Alkohol zkuste úplně vypustit nebo aspoň omezit na minimum. Nejenom, že je to kalorická bomba, ale během jeho konzumace se zvyšuje chuť k jídlu a to pak vede k nekontrolovatelnému požívání různých nezdravých pochoutek. 



Věřím, že pokud se budete těmito doporučeními řídit, určitě se vám podaří co nejrychleji nabrané kilogramy opět shodit a zase se cítit v pohodě a kondici. Přeji vám úspěšný nový rok.


přidejte na:
Jana Smidži

04. 01. 2016

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář