Hrnkování

Také tak milujete hrnkové recepty ? Pro jejich snadnost... žádné vážení... prostě nasypat a šup s tím do mísy....? Já ano. Jenže, není hrnek jako hrnek. To by tak nevadilo. Důležité je dodržet poměr surovin. Ovšem měli bychom mít odhad na množství, které takto vznikne, zda se nám vejde na plech. To především.

Pak lze z jednotlivých receptů vypozorovat, že zpravidla obsahují tento poměr základních surovin: 2 hrnky mouky, 1 hrnek cukru, 1/2 hrnku tuku (olej, máslo...). Někdy bývá tuku 3/4 hrnku, cukru naopak může býti méně.

přidejte na:
Ajaja

06. 04. 2010


Další články

Přidat komentář
Chybějící obrázek
V jednoduchosti je krása a fantazii se meze nekladou.

11. 04. 2010, 20:32

tepito
Taky už jsem tento systém objevila-stačí si pamatovat základní poměr mouka,cukr,olej a jen přidávat dle chuti kokos,oříšky,kakao...

tepito 18. 04. 2010, 10:46

Ajaja
Přesně tak... takže ze stejného základu může po každé vzniknou něco jiného, zase dobrého....

Ajaja 18. 04. 2010, 21:13

tepito
hlavně je to rychlý a to já potřebuji..

tepito 19. 04. 2010, 11:51

Ajaja
Správně, to jsem dnes využila - udělala jsem smetanovou hrníčkovou bublaninu s jahodami a než se upekla, v klidu jsem si obalila řízky... takže večeře byla i s čerstvým moučníčkem... P.S. pes chce přidat :-))), jdu na to...

Ajaja 19. 04. 2010, 21:38