Festival Gastronomico

Dobroty italské, španělské a latinskoamerické kuchyně přináší festival Gastronomico www.gastronomico.cz. Již druhý ročník z dílny Alakarte.cz se uskuteční od 24. září do 14. října ve vybraných restauracích v řadě měst ČR a nabídne tříchodová menu za cenu 290 Kč a 390 Kč. Všechna menu jsou vstupenkou do světa exotických chutí Itálie, Španělska i zemí Latinské Ameriky.

61361_medium

Festival Gastronomico navazuje na chutě a rytmy prvního ročníku a přináší autentické speciality ze slunné Itálie a Španělska i Latinské Ameriky. „Loni byl festival hlavně o španělské a latinskoamerické kuchyni, letos jsme dali velký prostor hlavně italské kuchyni, které sekunduje kuchyně španělská a latinskoamerická,“ představuje koncept festivalu Pavel Suchánek, ředitel rezervačního concierge Alakarte.cz. Milovníci italské a španělské kuchyně se mohou těšit na saltimboccu z telecí kýty s parmskou šunkou, risotto Milanese s hovězím morkem, španělskou paellu s mořskými plody či čočku s chorizem a iberskou krkovicí. Grilované hovězí kousky se salsou Pico de Gajo a tortilou či tortila s karamelem a grilovaným banánem v nabídce reprezentují Latinskou Ameriku. Ve srovnání s loňským rokem, kdy festival probíhal pouze v Praze, se letos rozrostl do řady dalších měst po celé republice. Festivalová menu tak lze kromě Prahy ochutnat také v Brně, Ostravě, Plzni, Českých Budějovicích, Liberci, Brandýse nad Labem a Černošicích.

61363_medium

Italská, španělská i latinskoamerická kuchyně jsou typické svou rozmanitostí chutí i vůní, osobitostí a celou řadou specialit. Základem je kombinace tradičních receptur a jednoduché přípravy. A právě díky tomu bychom jediný typický pokrm hledali stěží. „Regionálních specialit ve všech na festivalu zastoupených zemí je celá řada, a proto jsme v tomto ohledu nechávali šéfkuchařům volnou ruku, ať si sami zvolí, jaké pokrmy do svého menu zařadí,“ říká Pavel Suchánek.  Inspirace šéfkuchařů byla různá. „Pro své menu jsem čerpal inspiraci u mé babičky, která z Itálie pocházela a vlastně to byla ona, která mě ke kulinařině přivedla, a tak je mé menu i taková poklona pro ni,“ vysvětluje Steven Trumpfheller, majitel a šéfkuchař restaurace U Emy Destinnové. Italská restaurace Osteria ai Galli zase vycházela z ročního období. „Protože nám začíná podzim, volili jsme pokrmy, které se k podzimu hodí.  Těšte se u nás třeba na rajčatovou polévku s mascarpone a bazalkou,“ láká na své menu Alex Facchin, majitel a šéfkuchař restaurace.

61362_medium

Všechny restaurace pro festival připravily tříchodová menu za cenu 290 Kč nebo 390 Kč. Každý z milovníků dobrého jídla si může celou nabídku prohlédnout na festivalové stránce www.gastronomico.cz a rozhodnout se, jaká z restaurací i pokrmů je jeho chuťovým buňkám nejmilejší. Zde je možná také okamžitá rezervace stolu ve vybrané restauraci, platba za menu probíhá přímo na místě. Každý z hostů, kdo festivalové menu ochutná, má následně možnost svůj zážitek ohodnotit na www.alakarte.cz.

 

Zúčastněné restaurace:

Amade Restaurant, Praha 1                        
Bibita Nuova, Praha 1                        
Boulevard Restaurant, Brno,                
El Centro, Praha 1
Felicita, Brandýs nad Labem
Green House, Praha 10
Il Mercato, Brno
La Bottega di Finesta, Praha 1
La Fonduta, Liberec
La Grotta, Praha 1
La Vida, Ostrava,
Osteria ai Galli, Praha 7
Pata Negra, Ostrava,
Restaurant Tapas Bar El Cid, Plzeň
Ristorante Rialto, Brno,
Starý dům, Černošice,
U Emy Destinnové, Praha 2
 

přidejte na:
Šéfredaktor

03. 10. 2012

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář