Döner kebab podle Majkla

Také máte tak rádi pravý turecký kebab? A máte chuť si ho po dovolené udělat i doma? Není nic jednoduššího než si ho uvařit s Majklem.

Základem pro dobrý kebab je dobře naložené maso. Na marinádu budeme potřebovat:
  šťávu ze 2 citronů 
  1/2 šálku olivového oleje 
  3 na jemno nakrájené cibule 
  4  stroužky česneku 
  1/2 šálku bílého jogurtu 
  1 lžíce sladké papriky 
  1 lžíce mletého koriandru 
  1 lžička mletého římského kmínu 
  1 lžíce tymiánu
  1 lžíce máty 
  1 lžička skořice 
  1 lžička kajenského pepře 
  1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku 
  sůl a pepř 
Nedílnou součástí je pochopitelně i dobré maso. Nelepší je hovězí roštěná, kterou dáme na 20 minut do mrazáku, poté jí vyndáme a ostrým nožem krájíme na velmi tenké plátky. Ty pak následně vložíme do marinády a dáme je přes noc odpočinout do lednice.
Pečivo pro náš kebab si můžete upéct sami doma, nebo ho i koupit, záleží na Vás. Pokud byste si ho chtěli upéct sami doma, následujte další Majklovo video. Z takto vzniklého těsta uděláme cca 15 cm placičky, které potřeme smíchaným vejcem s mlékem, posypeme sezamovým semínkem a dáme péct do trouby na 8-10 minut při 220°C.
Zeleninovou náplň tvoří nejemno nakrájený hlávkový salát, na tenké plátky nakrájené rajčata a cibule. Dle chuti si můžete přidat i další zeleninu jako třeba papriku.
Na jogurtovou omáčku smíchejte: 500 g bílého jogurtu, 4 rozdrcené stroužky česneku, 1/2 lžičky soli a 1 lžíci sušené máty.
Marinované kousky masa prudce smažíme na rozpálené pánvi, na kterou dáme ještě 2 lžíce oleje. Maso smažíme velmi zprudka a krátce, aby se nám příliš nevysušilo.
Závěrečná fáze: chléb si rozpůlíme tak, aby nám vznikla kapsa, do ní nejdříve vložíme vrstvu masa, následuje zelenina, jogurtová omáčka a nakonec opět vrstva masa.
Přeji Vám příjemný návrat chuťových buněk na dovolenou. Dobrou chuť.
přidejte na:
Michaela Komárková

28. 08. 2014


Další články

Přidat komentář
Chybějící obrázek
To je recept jak stehno. Co? Dalsi veci je, ze kebab se dela v drtive vetsine ne z hoveziho, ale z teleciho (v Nemecku se jmenuje kalb), coz je taky sakra rozdil. Dale se kebab nepece na rozpalenem oleji, ale propekanim temer na sucho, coz je take jiny způob upravy. To je takovy jirka Babica: A pridame lanyze.Nemame-li lanyze, dejte tam mrkev. Nemate-li mrkev, nedavejte tam nic....

Jaromír 09. 04. 2015, 18:16