Doma a snadno - čokoládové ozdůbky na dezerty

LÍSTEČKY: lístky květin omyjeme ve vlažné vodě. Suché pak potřeme z jedné strany rozpuštěnou čokoládou a dáme na půlhodinku do lednice. Opatrně sloupneme. (Upozornění: domácí květiny jsou většinou jedovaté; hodí se bylinky, lípa, růže atd., nikoliv konvalinky, narcisy, azalky, hortenzie, břečťan, jmelí, rododendron) 

Doma a snadno - čokoládové ozdůbky na dezerty
HOBLINKY: ztuhlou čokoládu jemně zahřejeme v rukou a klasickou škrabkou na brambory či sýr naškrábeme hoblinky. Mléčná čokoláda je vhodnější. 

KYTIČKY, MOTÝLCI A JINÉ OZDOBY: do zdobicího kornoutu dáme rozpuštěnou čokoládu a stříkáme na pečicí papír tvary dle vlastní fantazie. Složitější tvary si předem předkreslíme. 

Doma a snadno - čokoládové ozdůbky na dezerty
KOŠÍČKY: čokoládu rozpustíme a lžičkou nabíráme a vyléváme papírové košíčky na cukroví - začínáme odshora. Obráceným koncem lžičky jemně rozetřeme. Dáme vychladit do lednice a pak studenýma rukama sloupneme papír. Plníme ovocem, šlehačkou, či nějakým krémem a ozdobíme. Tak vidíte, trocha fantazie, šikovné ruce a obejdete se i bez cukrářských polotovarů... hodí se na dorty, perníčky, vánoční cukroví, linecké pečivo, či jiné dezerty.
přidejte na:
Roxana

09. 08. 2013


Další články

Přidat komentář