Dítě v kuchyni? Proč ne.

Kuchyně od nepaměti působí na děti jako magnet. Je tady pro ně ukryto mnoho zajímavých věcí a tejmství, která je třeba odhalit! Tak proč je nezapojit čas od času do vaření, uvidíte jakou budou mít radost!

59851_medium

Pozor na nebezpečí

Na děti toho v kuchyni číhá opravdu hodně, na každém rohu elektrický přístroj, ostrý nůž nebo žhavé plotny. Zkuste se od toho strachu, co všechno se může stát oprostit a vemte děti do kuchyně. Nechejte je pod dohledem připravit nějaký jednoduchý pokrm. Ovšem je třeba mít opravdu oči na šťopkách, všichni dobře víme jak děti umějí být rychlé, nikdy je tedy nenechávejte bez dozoru. Malé děti nenechávejte krájet ostrým nožem. Vždyť jsou k dispozici škrabky a nebo příborový nůž. Nikdy nedovolte, aby míchali horké pokrmy, stáli v blízkosti rozpálené trouby nebo u přístroje, který je pořád zapojen v síti. Stání na židli či na kluzkém povrchu také není nejbezpečnější.

Mají to rády

Pro děti to je vleká zábava. Nejraději mají přípravu těsta, válení těsta a zdobení koláču nebo vánočního cukroví. Moc rádi budou připravovat také dobrou pomazánku a mazat jednohubky. Děti toho zvládnou mnohem více, než si myslíme. Když ho zapojíte do vaření, nenechávejte jej odcházet od finální části, tedy od úklidu. Hravě zvládne uklidit slupky od brambor a další nepoživatelné zbytky, zkrátka vaření není pouze zábava. Menší děti u vaření nejspíše dlouho nevydží, takže pro ně připravte jednoduché úkoly, které zvládnou během chvilky. Dejte jim umýt zeleninu a ovoce, nebo namazat pečivo.

Bude jím více chutnat

Nejí vaše děti nějakou zeleninu, sýr nebo něco jiného? Je celkem pravděpodobné, že pokud bude dítě připravovat třeba zeleninovou pomazánku i se zeleniny, kterou normálně nejí, teď se do jídla s radostí pustí. Za pokus to určitě stojí.

Vařící výzbroj

Že děti během jednoho vaření udělají tolik bince, jako vy nezvládnete za rok je jasné. Oblečte je do zástěry, dlouhé vlasy stáhněte do culíku a jde se na věc. Rozhodně neřeště drobky padající na podlahu a upatlanou linku. Po čase zjistíte, že společné vaření je mnohem více, než kupování nesmyslných dárečků.

Foto: joy-at-home.hubpages.com

přidejte na:
Kate

26. 01. 2012

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář