Den matek

Teprve před chvílí nám skončily svátky jara – Velikonoce, ale ani jsme se nenadáli a je tady další důvod k oslavě, tentokrát Den matek. Tento svátek připadá již tradičně na druhou květnovou neděli, což je pro většinu z nás den volna, a tak by se slušelo udělat našim maminkám pěkný sváteční den.

Myslím, že nejsem sama, kdo každý rok vymýšlí, čím jí udělat radost tentokrát. Nějaká ta kytička, či jiná drobnůstka je samozřejmostí, ale proč to pro tentokrát neudělat originálněji? Už od školky všichni víme, že našim blízkým udělá největší radost dárek, který je vlastnoručně vyrobený. Tak proč neskloubit příjemné s užitečným a našim maminkám neuvařit něco dobrého? Nemusíme zrovna vyvařovat jako na královskou hostinu, stejně tak nemusíme k mamince pospíchat hned brzo ráno, abychom ji nachystali snídani. Myslím, že bohatě postačí, když jí pozveme domů na skromný, ale chutný oběd.

Sváteční oběd nemusí hned znamenat, že se budeme trápit s přípravou svíčkové, nebo s podobně složitou a časově poměrně náročnou omáčkou. Spíš bychom mohli sáhnout po receptu z nějaké cizokrajné kuchyně, kterou maminka nezná, a tím jí trochu rozšířit obzory. A taky se tím vyhnete připomínkám typu: „A dala jsi tam přesně to koření, co tam dávám já??“ apod. Já doporučuji, abyste udělali například Lasagne. Příprava není příliš složitá a úspěch je zaručen. Ale fantazii se samozřejmě meze nekladou, takže pokud si troufnete, můžete zkusit třeba i Sushi nebo Kebab.

Pokud tedy zvládnete hlavní chod, měla by následovat sladká poobědová tečka. Jako zákusek bych doporučila nějakou ověřenou klasiku, nejlépe právě tu, kterou jste se naučily od maminky. Uděláte jí tím radost hned dvojí – za prvé sladká tečka po dobrém obědě, za druhé bude mít radost, že vás něco dobře naučila. Ideální je například hrníčková bábovka, do které můžeme navíc přidat nastrouhaná jablka, aby byla vláčnější.

Nyní už nezbývá než držet vám palce při výběru jídel i při samotném vaření. Dobrou chuť!
přidejte na:
Šéfredaktor

09. 05. 2014

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář