Den dětí se skvělou snídaní

Už jste přemýšleli nad tím, čím potěšíte své ratolesti na Den dětí? Nemáme teď na mysli dárky nebo návštěvu ZOO. Zpestřit den jim můžete ihned po probuzení, a to výbornou a zároveň zdravou snídaní. Nic snad nepotěší děti k snídani víc, než palačinky. Protože je Dětský den výjimečným dnem, připravili jsme si pro vás i netradiční recept – palačinky z ovesných vloček.

Postup, i doba přípravy, je téměř totožný s klasickými palačinkami. Základní rozdíl je v tom, že místo mouky použijete ovesné vločky. Na palačinkové těsto budete potřebovat 0,5 l polotučného mléka, 500 g ovesných vloček, 1 vejce, cukr.

Postup:

Na začátku namočte ovesné vločky na třicet minut do mléka. (V případě nedostatku času můžete tento krok vynechat.) Poté vločky s mlékem rozmixujte najemno. Do vzniklé hmoty přimíchejte vejce a cukr dle potřeby. Pokud budete plnit palačinky marmeládou či něčím podobně sladkým, můžete cukr vynechat úplně. Konzistence těsta by měla být taková, aby se vám dobře nalévalo na pánev. Příliš husté těsto zřeďte mlékem. Následně palačinky osmažte, ideálně na kvalitní teflonové pánvi, na které lze smažit úplně bez oleje. 

TIP: Ještě lepší chuti dosáhnete přidáním banánu do těsta.

Hotové palačinky naplňte podle přání vašich dětí. Obecně dětem nejvíc chutná čokoláda, či jahody s tvarohem. Celkovou atmosféru slavnostního dne podpořte také výzdobou jídelního stolu. Dobrou chuť! 

přidejte na:
Šéfredaktor

28. 05. 2014

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář