Co vařit o dovolené

Pokud z nějakého důvodu chcete nebo musíte na dovolené vařit, tak bych vám ráda dala inspiraci, co na dovolené můžete rychle ukuchtit. Já vím, většina suchých pytlíku je jako inspirace nic moc, ale o dovolené se člověk stará o jiné věci, než jen o jídlo a nikdo nechce celý den stát u plotny a vařit. My jsme se na takovou dovolenou vypravili poprvé v životě a dá se to v pohodě přežít :) Peníze, které by člověk utratil, kdyby dva týdny jedl jen v restauracích, by asi byly nebyly zanedbatelné a každý na to nemá. Pokud máte doma kontaktní gril, sendvičovač nebo raclette, tak rozhodně doporučuji vzít s sebou. Výborná věc na opékání staršího chleba, sekané, nebo zeleniny. Nouzově se na tom dá ogrilovat i maso a další věci. Pečivo: trastový chleba (vydrží opravdu dlouho, vybírejte podle data spotřeby a týden až dva bude v pohodě), rýžové nebo kukuřičné chlebíky (například Knupsi), suchary, bagety na dopékání (ty vydrží opravdu dlouho, radši bych ani nezkoumala, co všechno obsahují :), pita chléb, mexické tortily.Přílohy: gnocchi, rýže, těstoviny, tortelini, špecle, brambové těsto, fazole v plechovce. Maso: lunchmeet, párky v plechovce, konzervy ve vlastní šťávě, nebo hotovky, sekaná z obchodu na dopečení, suchý salám a zavařovaná masa (s tím moc neporadím, pač to nedělám :) Polévky z pytlíku a skvělý nápad jsou různé hotové omáčky na dopečení, nebo hotovky, kdy přidáte jen těstoviny. Inspirace: Můžete například uvařit párky s fazolemi v plechovce, těstoviny s omáčkou z pytlíku, opečená sekaná na grilu s místní zeleninou, salát + tuňák, rizoto s masem z vlastní šťávy, atd. Inspirací se meze nekladou.Vše záleží na vašich možnostech a financích. Pokud nejste nároční, takovéto vaření vám bohatě stačí. Pokud si jej prokladete kupováním místní zeleniny a ovoce a mléčných výrobků, tak budete v pohodě.

přidejte na:
jessynka

31. 03. 2010

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář
Ajaja
Dávám přednost si o dovolené skutečně, ale skutečně odpočinout. Takže nechci žádné, ale žádné starosti s jídlem. To budu raději na francouzské bagetě, dobrém sýru a troše červeného.

Ajaja 29. 03. 2010, 21:47

Chybějící obrázek
Já na dovolené také vařím. Nepředstavujte si ale pod tím, že dělám svíčkovou a vepřo, knedlo, zelo :-D . Máme malý vařič, který jsem sehnala z https://armik.cz/ , tak vařím buřtguláš, špagety, vajíčka, máme nakoupené konzervy, atd. Jsou to rychlo jídla, ale ten týden se to dá zvládnout :-) .

kristýna ryglová 13. 11. 2022, 01:20