Chuť vyhlášené francouzské kuchyně u nás

5904_small

Každý milovník jídla a gastronomie zatoužil minimálně jednou za život udělat po Francii „Tour de restaurant". Francouzská kuchyně je jednou z nejvyhlášenějších a nejvyhledávanějších ve světě. Co láká gurmány celé planety na „Cuisine  française"? Je to tradiční odlišnost v kombinaci ingrediencí, nebo vysoká úroveň stolování či vyhlášený apetit francouzských jazýčků?

Přibližme si, alespoň na dálku francouzskou kuchyni a ochutnejme na snídani pravé francouzské croissanty, k obědu vydatné Bœuf bourgignon nebo o něco lehčí jehněčí na rozmarýnu. Milovníci polévek mohou vyzkoušet například polévku petit- marmite, která je svým složením podobná našim českým vývarům.

Jako dezert vám doporučujeme tradiční mousse au chocolat s velmi jednoduchou přípravou nebo její pečenou obdobu, tarte au chocolat, jenž je svou chutí podobný anglosaskému receptu na tzv. brownies. Máte-li ovšem chuť na něco ovocnějšího, vyzkoušejte tarte aux pommes, lehký jablečný koláč s karamelem nebo kaki s mascarpone. Co by to ale byla za ochutnávka bez receptu na typicky francouzskou specialitu, „crêpes", palačinek.

Doufáme, že jsme alespoň trošičku navnadili vaše chuťové buňky a přejeme „Bon apetit"!

přidejte na:
Šéfredaktor

11. 09. 2009

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář
Ajaja
Nu, pokud jde o francouzskou kuchyni, jsem milovník jednoduchosti, takže v duchu jejích tradic mi postačí bagetka, dobrý sýr a dobré červené....

Ajaja 01. 01. 2010, 20:52