Biokuchařka Hanky Zemanové

První dotisk druhého vydání Biokuchařky Hanky Zemanové, která získala titul Nejlepší kuchařská kniha roku 2006, jenž uděluje odborný časopis pro kuchaře a cukráře Minutka. Odborná komise hodnitila knihy podle zpracování receptů a doprovodného textu i z hlediska přínosu gastronomii a grafické podoby.

 

 

 

60104_medium

 

Nakladatelství Smart Press připravilo druhý dotisk, aktualizovaného vydání kuchařky, jejíž úspěch na českém trhu je stejně výjimečný jako kniha sama – tato kuchařka věnovaná tematice biopotravin, ještě před pár lety téměř neznámých, ale dnes již i díky Hance Zemanové a její Biokuchařce běžných i v českých domácnostech, doplněná profesionálními fotografiemi a s výjimečným grafickým zpracováním se zařadila mezi bestsellery – byla již dvakrát dotiskována a prodalo se jí přes 23 000 výtisků!

 

 

O knize

Ojedinělá česká kuchařka je určena všem, kdo jsou zmateni z velkého množství informací o zdravé výživě a už vlastně ani nevědí, co mají jíst. Tahle knížka je o tom, jak se vyznat v informačním chaosu a jak při rozhodování zapojit zdravý selský rozum. Je i o tom, jak si z těla zbytečně nevytvářet chemickou žumpu, jak zdravě jíst a vařit tak, aby to všem chutnalo, protože jíst zdravé jídlo s nechutí je hodně nezdravé!

Biokuchařka vás naučí zařazovat biopotraviny do jídelníčku – zaměřuje se i na ty méně známé, ale běžně prodávané, např. pohanku, cizrnu, špaldovou mouku, panenské oleje apod. Bio není jenom zrní či vegetariánská strava, bio může být chutné, zdravé jídlo pro celou rodinu, které nemusí být složité na přípravu. V knize najdete mnoho originálních receptů, fotografií a názorných ukázek a velké množství osvědčených tipů. Určeno všem, kteří chtějí žít zdravěji a nejsou lhostejní k přírodě.

 

O autorce

Mgr. Hanka Zemanová (*1975) během studia VŠ absolvovala dva dlouhodobé studijní pobyty ve Francii, kde se mimo jiné zabývala ekologickou výchovu. Založila Pro-bio ligu, pobočku Svazu ekologických zemědělců zaměřenou na osvětu v oblasti ekologického zemědělství a biopotravin. Se svým mužem založila společnost Albio, po jejím prodeji společně vybudovali Biopekárnu Zemanku. Dnes je matkou dvou dcer Natálky a Elišky, nezávislou odbornicí na biopotraviny, spolupracuje s médii v tématech spojených se zdravým biovařením a ekologicky šetrným životním stylem a jejím dalším knižním bestsellerem je kniha BioAbecedář Hanky Zemanové, v současné době připravuje další knihu.

 

 

Více informací o knihách najdete na www.smartpress.cz.

přidejte na:
Smart Press

02. 03. 2012

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář