31.7. - Melounový festival se změnami

V tomto roce čeká nejznámější carvingovou akci u nás několik zásadních změn.  První a pro mnohé největší je změna místa konání.  Melounová show putuje do známého Centra BABYLON v Liberci. Návštěvníci, doprovod i samotní účastníci si tak kromě melounů mohou užít všechny atrakce tamního centra. Termín byl zachován jako v předešlých ročnících na přelomu prázdnin – 31. července.

 

22211_medium

Druhou a třetí změnou je změna názvu na „Evropský MELOUNOVÝ FESTIVAL“, anglický název byl upraven na „European Melon Carving Festival“ a došlo i na úpravu loga. Obě drobné změny by měly více vystihnout, že si akce našla pevné místo v carvingovém kalendáři nejen u řezbářů z ČR. Loňský melounový šampionát to jen potvrdil a jak se zdá, nastartoval i pár dalších aktivních kolegů za hranicemi. Letos se ve Francii 21.-22.května uskuteční 1. Mistrovství Evropy ve vyřezávání květů.

 

22213_medium

Větší změna se objeví v systému soutěže. Duelový systém, byť velmi atraktivní, letos nebude využit. Soutěž v limitu bude jedna a je bez jakéhokoliv omezení.  V kat. A - EVROPSKÁ MELOUNOVÁ ŘEŽBA mají soutěžící za úkol vyřezat vodní a cukrový meloun v limitu 3 hodin, po  5-minutové pauze následuje sprinterská disciplína na 10 minut v podobě OZDOBY  NA DRINK.

Jako tradičně mohou soutěžící dovézt předem připravené melouny do kat. B – MELOUN 3xjinak a do kat. C – MELOUN na vypsané téma.  Letošním tématem v posledně jmenované kategorii je hudba. Přesné propozice a pravidla soutěže najdete na www.carving-studio.eu.

Komise, jak už bývá zvykem, by opět měla hodnotit v mezinárodním složení.

 

22212_medium

Poslední změnou jsou nové podmínky pro absolutního vítěze Melounového Festivalu.  Kdo chce pomýšlet na celkové prvenství, musí soutěžit ve všech uvedených kategoriích, zároveň musí ukázat co největší rozsah své práce a neopakovat ústřední motivy z prací.

 

22214_medium

Letošní ročník je více zaměřen na samotný carving, nicméně ty nejatraktivnější doprovodné soutěže budou chtít pořadatelé zachovat. Zároveň chceme, aby si melounový víkend užili nejen ti aktivní řezbáři, ale i jejich rodiny a přátelé. Babylon a okolí Liberce k tomu přímo vybízí. Informace budou zveřejňovány průběžně na uvedených stránkách.

 

Na akci Vás srdečně zve jménem pořadatelů

Luděk Procházka

přidejte na:
Šéfredaktor

07. 04. 2010

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář