Svět na pánvi aneb Cesta k šéfkuchařské čepici

Rádi bychom vám představili další knižní novinku "Svět na pánvi" z nakladatelství Smart Press.

61709_mediumKuchařka šéfkuchaře Romana Dolejše je odrazem jeho kariéry – každému svému působišti věnoval jednu kapitolu, do níž vybral autentické místní recepty, ať už ty, které vařil na svém pracovišti, nebo domácí recepty svých spolupracovníků. Všechny jsou ale vybrány tak, aby je zvládl uvařit i laik a aby se daly uvařit i u nás z běžně dostupných surovin, nejsou složité na přípravu ani dokončení.

Můžete si tak uvařit dobroty, které znáte z dovolené (z Rakouska či Německa nebo třeba z Karibiku), ale také vyzkoušet něco zcela nového (například recepty ze zaoceánské výletní lodi nebo soukromého ostrova).

61710_mediumKromě toho vám kniha umožní nahlédnout do kuchařské profese. Roman v úvodu ke každé kapitole vypráví, jak na daném místě vypadala práce v kuchyni, popisuje její specifika, ale i to, co v kuchařině platí obecně  – dozvíte se, na co všechno se kuchař musí připravit, jak probíhá vyučení v Rakousku, jak to chodí v kuchyních restaurací a hotelů v Evropě či na exotických plážích, na zámořské výletní lodi nebo na soukromém ostrově a jaké to je vařit třeba pro Billa Gatese nebo hvězdy NHL.

Přečtěte si Romanův kuchařský příběh, na jehož konci dostanete chuť vyzkoušet některý z jeho pokrmů – ať už rakouský či švýcarský, karibský, nebo český!

61711_mediumRoman Dolejš v těsně porevolučním období využil možnosti vyučit se v Rakousku (nedaleko Vídně) a i svou kariéru začal budovat v zahraničí – začínal jako mladý kuchař v malém alpském hotýlku. Každou další práci vybíral tak, aby vždy nejenom poznal novou zemi, ale zároveň také postoupil v kuchařské hierarchii a naučil se něco nového. Nesnažil se stát rovnou šéfkuchařem, pokorně prošel různými kuchařskými posty, vyzkoušel si i cukrařinu, až postupně procestoval kus světa a stal se šéfkuchařem luxusního pražského hotelu. Zdá se až neuvěřitelné, kolik toho už má za sebou – jeho úspěch je výsledkem tvrdé práce, odvahy, víry ve vlastní schopnosti a cenných zkušeností.


 

přidejte na:
Smart Press

21. 11. 2012

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář